Har du funderat på att ansöka om ett privatlån, men hindras av att du har betalningsamärkningar sedan tidigare? Oroa dig inte! Idag är det inte alls ovanligt att människor har betalningsanmärkningar. Det behöver inte betyda att man har en dålig ekonomi eller en ekonomi i obalans. En betalningsanmärkning kan vara flera år gammal och skett på grund av ett misstag. Med rätt långivare och rätt förutsättningar kan du med betalningsanmärkningar ändå få ett lån beviljat.

Låna trots betalningsanmärkning

En betalningsanmärkningar har under många år varit en stor käpp i hjulen för människor som vill låna pengar. Anmärkningen har visat att personen i fråga inte kan ta tillräckligt stort ansvar över sin ekonomi för att kunna hantera ett lån. Så är det inte i dagsläget. Idag finns det ett flertal långivare och banker som bortser från betalningsanmärkningar och istället tittar på hur ekonomin ser ut idag samt vilka förutsättningar som låntagaren har. På så sätt kan man alltså ändå ansöka om ett privatlån och få det beviljat.

Lånevillkoren kan skilja sig

Även om man har möjlighet att ta ett privatlån trots betalningsanmärkningar så är det viktigt att man ändå är medveten om att anmärkningen sänker ens kreditvärdighet. Det betyder att lånevillkoren inte kommer att vara detsamma för den med anmärkning som för den utan. Det kan t.ex. handla om lite högre ränta eller lägre återbetalningstid. Naturligtvis är det bra att försöka undvika betalningsanmärkningar så mycket det går, men har man ändå råkat hamna där så är hoppet inte ute.

För att ansöka om ett privatlån trots betalningsanmärkningar går du tillväga på precis samma sätt som vilken annan person som helst. Du fyller i dina uppgifter och anger hur mycket pengar du vill låna. En kreditupplysning kommer att tas och därefter får du ett preliminärt svar på skärmen. Du kan ansöka via både mobilen, datorn och surfplattan tack vare dagens teknik. När ansökan har gått igenom kan du i många fall signera med hjälp av ditt BankID. BankID gör att hela processen går mycket snabbare och du får pengarna utbetalt fortare.

Tips

Har du betalningsanmärkningar kan det i många fall löna sig att ansöka om ett privatlån utan UC. Det finns många aktörer som använder sig av andra kreditupplysningsföretag istället, t.ex. Creditsafe och Bisnode. Genom att använda någon annan än Upplysningscentralen kan du öka dina chanser att få lånet beviljat. En kreditupplysning kommer dock alltid, enligt lag, att tas på den som ansöker.